Politic

Primari care au declarat și soluționat la ANI conflictele de interese și au evitat sancțiunile, inclusiv interdicțiile

Primari care au declarat și soluționat la ANI conflictele de interese și au evitat sancțiunile, inclusiv interdicțiile.

În perioada 2018-2020, circa 116 primari, din diferite formațiuni politice, au declarat și soluționat la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) 128  de conflicte de interese.

Majoritatea situațiilor au fost generate din relația cu persoanele apropiate. Până la 29 ianuarie 2021, circa 11 primari au declarat deja 12 conflicte de interese reale, relatează ANI.

În topul primarilor responsabili care au declarat mai multe conflicte de interese se înscriu și cei din satele Olișcani și Dobrușa din raionul Șoldănești. 

Procedura de declarare și soluționare este una destul de simplă și rapidă, menționează sursa citată. Un model de declarație a conflictelor de interese este publicat și pe pagina web a ANI, deși subiecții pot realiza această procedură și în formă liberă. După recepționarea declarației privind conflictul de interese, inspectorii de integritate, în decurs de trei zile lucrătoare, expediază în atenția subiecților una din soluțiile prevăzute de prevederile legale.

ANI precizează, că asemenea primari reprezintă un model de responsabilitate și corectitudine față de comunitatea lor, care, ajunși în funcția de demnitate publică, au însușit rapid legislația specială a ANI. Încurajăm toți subiecții declarării să respecte legislația în vigoare și să declare la timp situațiile de conflict de interese.

Astfel, nu vor figura în actele de constatare și vor evita sancțiunile prevăzute de lege, se mai notează în comunicatul ANI.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker