Politic

Unde-i, totuşi, miliardul?

Cei 250 de milioane de dolari anunțaţi în Parlament, pe 15 octombrie 2015, de către procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, ca fiind mita pe care ar fi luat-o fostul premier Vlad Filat de la Ilan Șor, s-au „transformat” la Curtea de Apel Chișinău în… 23,6 milioane de dolari, scrie Ziarul Naţional.

Sursa citată aminteşte într-un articol la temă că peste două luni după reţinerea lui V.Filat, procurora responsabilă de caz, Adriana Bețișor, anunța triumfător într-o conferință de presă că a trimis dosarul lui Vlad Filat în judecată. „Suma mijloacelor financiare de care a beneficiat Filat este de circa 800 de milioane de lei, provenite din „Banca de Economii”. După opt luni de la arestarea lui Vlad Filat și un proces cu ușile închise, Judecătoria Buiucani a anunțat verdictul: nouă ani de închisoare, 60 de mii de lei amendă și confiscarea bunurilor acestuia.

Însă, cu două zile înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, pe 11 noiembrie 2016, completul de judecată de la Curtea de Apel, îi incriminează lui Vlad Filat că a primit 23,6 milioane de dolari, păstrându-i termenul de nouă ani de închisoare. 

Apărarea, la rândul ei, afirmă că dosarul politicianului nu are nimic cu frauda bancară, iar pe masa judecătorilor ar fi „un ceas”, „un automobil” și „niște bilete la avion”.

“Dacă facem calculele de rigoare, reiese că judecătorii îi incriminează lui Vlad Filat 9,4% din suma anunțată de fostul procuror general, Corneliu Gurin în Parlament și 59% din cea pronunțată de Adriana Bețișor în conferința de presă de pe 23 decembrie 2015.

Menționăm că suma care îi este incriminată lui Vlad Filat constituie 2,2% din miliardul de dolari fraudat. Deocamdată, justiția din R. Moldova nu a dat vreun verdict vizavi de celelalte circa 977 de milioane de dolari delapidate din sistemul bancar al R. Moldova”, precizează sursa citată.

În imagine: Adriana Bețișor. Foto Sputnik.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker