Evenimente

Şi satul Rogojeni va avea biserică

Satul Rogojeni era unica localitate din raionul Şoldăneşti care nu avea biserică. Începând din primăvară, doar în şase luni, administraţia publică locală, împreună cu oamenii din sat au adunat bani şi au ridicat biserica. Creştinii speră ca în anul viitor să meargă la slujbe în noul locaş.

În Rogojeni a fost biserică, dar s-a ruinat. Potrivit lui Alexei Burlacu, primarul comunei, prima piatră a noii biserici a fost pusă în aprilie anul curent. La lucrările de construcţie au participat şi enoriaşii din sat. Ei au ajutat cu ce au putut. Un prânz cald a oferit recent constructorilor şi preşedinta raionului Şoldăneşti, Svetlana Rotundu.

Pentru munca depusă primarul localităţii, Alexei Burlacu, a fost decorat de către Mitropolia Moldovei cu Medalia „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Alexei Burlacu ne-a spus că speră ca timp de un an să finiseze construcţia bisericii, dar la moment mai sunt necesare surse financiare de care localnicii nu dispun.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker