Evenimente

Biblioteca bucătăriei

La Biblioteca Publică Raională ”Vasile Alecsandri” din Telenești a demarat un nou proiect întitulat ”Biblioteca bucătăriei”. În cadrul unor ateliere utilizatorii se vor familiariza cu modalităţile de preparare a bucatelor, particularitățile bucătăriilor unor popoare etc. 

 

Dna Ana Chiriac, diriginta clasei a VIII-a de la Gimnaziul ”Mihai Eminescu” din Telenești a venit cu discipolii săi la primul atelier pentru că vrea ca ei să cunoască regulile de igienă și să se alimenteze sănătos. Expertă în materie a fost invitată dna Ludmila Grabovschi, medică igienistă la Centrul de Sănătate Publică. Dumneaei, prin metode interactive, i-a motivat pe copii să cunoască și să respecte regulile sanitare pentru a creşte sănătosi, să promoveze aceste reguli în familiile lor. 

În cadrul altui atelier, elevii clasei a III-a „A” de la acelaşi gimnaziu, îndrumaţi de diriginta Natalia Cojocaru, au discutat despre valoarea şi locul pâinii în alimentaţia omului. Bibliotecara Nina Tofan le-a vorbit despre importanţa pâinii, munca depusă de cei care cultivă grâul şi cei care fac din el pâine gustoasă, mesajul fiind că pâinea este un produs sfânt. Copiii au aflat multe lucruri noi despre pâine, tradiţiile legate de acest produs. Ei au recitat poezii şi au cântat melodii dedicate pâinii, au vizionat filmuleţul ,,Povestea unui bob de grâu”. La final copiii au fost serviţi cu prăjituri, covrigi şi pâine proaspătă.

Maria Furdui, directoarea bibliotecii a menţionat că alte câteva proiecte interesante urmează să fie lansate în zilele apropiate. Unul din ele – ”Biblioteca vie a comunității” – presupune crearea materialelor video documentare despre personalitățile din raionul Telenești care au lăsat o urmă notorie în activitatea comunității. Primul film, cu participarea dnei Vera Polojai, în trecut șefă de bibliotecă, organizatoare a culturii în raion, urmează să fie prezentat publicului. În proiectul respectiv sunt implicate 11 biblioteci din raion, a precizat dna Furdui.  

“Alt proiect care urmează a fi lansat se numește ”Clubul de fabricat povești”, pentru copiii din clasele primare. În acest club se citește o poveste, se confecționează un obiect-simbol al poveștii, iar copiii, aplicând imaginația lor bogată, pot să creeze o poveste a lor”, a remarcat dna Furdui.

Proiectele în cauză sunt susţinute financiar de Programul „Novateca” şi de Consiliul Raional Teleneşti și sunt implementate de CMEIC, asociaţie obştească ce activează în cadrul Bibliotecii Publice Raionale ”Vasile Alecsandri”, a precizat Maria Furdui.

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker