Evenimente

12 demnitari şi funcţionari reţinuţi pentru 72 de ore

În cadrul unei conferințe de presă susținută marţi, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că au fost reținute 12 persoane bănuite de implicare în acte ilegale. Viorel Morari şi Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție au spus că printre reţinuţi se numără un fost ministru al Justiţiei, tot el şi fost secretar general al Consiliului Suprem de Securitate, un ex-viceministru al Agriculturii, un actual şef de direcţie din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, un fost şef-adjunct al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, directorul Staţiei Didactice Experimentale Stăuceni ş.a., fără a da nume concrete.

Mai multe surse mass-media însă au concretizat că printre cei reţinuţi se numără Ion Morei, fost ministru al Justiției şi fost secretar al Consiliului Suprem de Securitate în timpul guvernării Partidului Comunist, dar și fostul șef-adjunct al Inspectoratului Național de Investigații Tudor Bejan, ex-viceministrul Agriculturii Nicolae Olaru.

Aceștia sunt cercetați într-un dosar pornit pe faptul tentativei de înstrăinare ilegală a unor terenuri ce ar fi aparținut Colegiului Național de Viticultură și Vinificație din Stăuceni.

Potrivit lui Morari, „s-a constatat existenţa unei alte grupări criminale, care îşi desfăşura activitatea prin acţiuni de deposedare a bunurilor Colegiului menţionat. Este vorba despre 30 de hectare de teren care prin diferite scheme puse în aplicare de către bănuiţi, ajungeau în gestiunea persoanelor afiliate. Ulterior se prevedea parcelarea, defrişarea și schimbarea destinaţiei acestui teren.  De asemenea, este vorba de acţiuni de corupere activă întreprinse de membrii acestei grupări şi acţiuni de trafic de influenţă”, a concretizat sursa citată.

Respectivii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar între timp procurorii vor decide dacă vor cere mandate de arest pe numele acestora”, a declarat Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției Urmărire Penală din cadrul Centrului Național Anticorupție.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 12 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei, relatează unimedia-info.

Foto simbol. Sursa: Agora.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker