Social

Protestele transportatorilor continuă. Pe 23 februarie nu vor circula peste 1500 de vehicule de rută din țară

Protestele transportatorilor continuă. Pe 23 februarie nu vor circula peste 1500 de vehicule de rută din țară.

Deși Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a suspendat până la 28 februarie restricția privind limitarea numărului de pasageri în vehicule, transportatorii nu renunță la proteste, întrucât aceștia consideră că restricțiile sunt impuse pentru a sancționa transportatorii. 

„Din conținutul Hotărârii nr. 46 din 20.02.2021 reiese că restricțiile din domeniul transportului public conținute în Hotărârea nr. 45 se suspendă până la data de 28.02.2021 și vor intra în vigoare la 28.02.2021  dacă se va constata că transportatorii nu respectă restricțiile prevăzute în Hotărârea CNESP nr. 35 din 20.11.2020. Altfel spus, restricțiile mai dure prevăzute în Hotărârea nr. 45 vor fi instituite nu ca măsuri necesare de combatere a pandemiei, dar ca sancțiune pentru ramura transporturilor pentru posibilele încălcări (de către unii transportatori) a măsurilor restrictive mai blânde prevăzute în Hotărârea nr. 35 din 20.11.2020”, au anunțat aceștia într-un comunicat. 

Astfel, reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport  Auto anunță că nu renunță la protestul de marțea viitoare.

„Ținând cont de faptul că cerințele noastre nu au fost acceptate de CNESP, APOTA confirmă că TRANSPORTUL REGULAT DE PASAGERI VA FI SISTAT PE TERITORIUL REPUBLICII MOLDOVA PENTRU O SINGURĂ ZI, MARȚI, 23 FEBRUARIE 2021. Până la acest moment avem confirmarea privind sistarea activității de la operatorii de transport ce au incluse în autorizațiile lor mai mult de 1500 de unități de transport. Până la finele zilei de luni 22 februarie, preconizăm să avem confirmarea de la operatorii de transport ce dispun de peste 2500 unități de transport”, se mai arată în comunicat de presă.

Sursa
zdg.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker