EconomieRezina

Ajutor financiar de 1000 de lei la nașterea copilului

Începând cu 01 februarie 2021, la nașterea copilului, părinții (chiar dacă cel puțin unul dintre ei are domiciliu în orașul Rezina, satele Boșernița, Ciorna, Stohnaia) vor primi un ajutor financiar în mărime de 1000 de lei.

Asta la inițiativa Primăriei susținută de Consiliul Orășenesc în cadrul sesiunii ordinare recente.

Potrivit primarului Simion Tatarov, acest ajutor este o premieră pentru autoritățile din or. Rezina, cheltuielile fiind acoperite din fondul de rezervă al Primăriei. Până acum locuitorii din teritorii beneficiau de un support similar numi în legătură cu decesul unei personae cu viză de reședință în oraș și satele din componența lui. 

După  cum se precizează în decizia Consiliului, pretendenții la ajutorul financiar unic la nașterea copilului trebuie să prezinte la Primărie următoarele acte:

1. Buletinele de identitate ale părinților;

2. Certificatul de naștere al copilului;

3. Certificatul de căsătorie al părinților.

Cererea se va depune la Primăria Rezina, etajul III, oficiul 307.

Ajutorul financiar de 1000 de lei la nașterea copilului instituit de Primăria Rezina va fi plătit cu începre de la 1 ianuarie 2021, dar nu de la 1 februarie 2021, cum a fost greșit menționat în știrea de mai sus.

Reporter “C”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker