Evenimente

Amenzi de zece ori mai mari pentru cei care vor încălca legislația cu privire la accesul la informație

Parlamentul a adoptat în lectura a doua proiectul de lege pentru modificarea articolului 71 al Codului contravențional, care presupune amenzi mai mari pentru încălcarea legislației privind accesul la informație. Documentul a fost elaborat  de experții Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI).

Astfel, încălcarea legislației privind accesul la informație sau a celei cu privire la petiționare se va sancționa cu amendă de la 100 la 150 de unități convenționale (de la 5.000 până la 7.500 de lei) în cazul persoanelor fizice și cu amendă de la 300 la 400 u.c. (de la 15.000 până la 20.000 de lei) în cazul persoanelor cu funcție de răspundere. În același timp, prezentarea unui răspuns cu date eronate se va sancționa cu amendă de la 400 la 500 u.c. (de la 20.000 la 25.000 de lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

După publicarea legii în Monitorul Oficial, Guvernul, în termen de 3 luni, urmează să asigure elaborarea actelor normative care vor reglementa aplicarea codului și republicarea Codului contravențional al R. Moldova cu toate modificările operate în el.

Media-azi.md

Foto simbol: media.azi

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker