Evenimente

Compozitoarea Daria Radu, oaspete la grădinița din Mândrești

Scrie muzică şi versuri pentru copii, de aceea a fost o adevărată sărbătoare pentru educatoarele şi micuţii de la Grădiniţa „Nicuşor” din satul Mândreşti să o aibă oaspete pe Daria Radu, compozitoare, interpretă, poetă, dirijoare de cor, profesoară, Maestră Emerită în Artă şi angajată a unei grădiniţe săteşti. Daria Radu a discutat cu picii de grădiniță despre lumea frumoasă a muzicii.

Audienţa a fost profund impresionată că una din cele mai prolifice compozitoare pentru copii activează nu în Capitală, dar în satul Sadova, raionul Călărași, la grădiniţa de copii.

”Vizita dnei Daria Radu a fost cel mai important eveniment cultural în raion. Dna Radu ne-a făcut cunoștință cu piesele ei de ultimă oră, ne-a donat cărți cu poezie și muzică”, ne-a relatat Eugenia Ioxa, șefa Direcției Generale Educație Telenești, prezentă la eveniment.                                                        

Daria Radu s-a născut la Redi-Cereşnovăţ, Soroca. Începe să compună muzică fiind încă elevă. Apoi a studiat la Colegiul de Arte din Soroca şi la Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chişinău. De aproape 40 de ani muncește în satul Sadova. Aici dirijează corul popular din localitate,  ansamblul de copii „Ţurţuraşii”, care iau premii şi trofee la concerte şi concursuri, este totodată şi conducătoare muzicală la grădiniţă. A semnat însă şi un şir de melodii de estradă, devenite şlagăre. Este autoarea / coautoare mai multor culegeri de cântece pentru copii, CD-uri. Are numeroase participări în cadrul unor concerte prestigioase, precum şi serate de creaţie la Palatul Naţional. Pentru activitate prodigioasă pe tărâmul artei muzicale s-a învrednicit de Titlul onorific „Maestră Emerită în Artă” şi Ordinul „Gloria Muncii”.

Reporter „C”

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker