Politic

Maia Sandu promite agricultorilor, afectați de pandemie, crearea unui fond de garantare a creditelor

Maia Sandu promite agricultorilor, afectați de pandemie, crearea unui fond de garantare a creditelor.

Președinta Maia Sandu a promis agricultorilor, afectați de pandemie în 2020, că va promova inițiativa de a crea un fond de garantare a creditelor. 

„Am convenit că cea mai potrivită soluție pentru agricultori, precum și pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criză este crearea unui fond de garantare a creditelor. Crearea acestui fond va diminua riscurile pentru bănci și va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanțarea lucrărilor agricole”, a spus Maia Sandu la o întâlnire comună a reprezentanților sistemului bancar și ai agricultorilor, desfășurată, vineri, la Președinție.   .  

„ Am căutat împreună soluții pentru a susține domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza Covid și seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluționarea problemelor trebuie să fie mai eficientă. Guvernul precedent a făcut prea puține pentru a ajuta economia națională pe timp de criză. Statul trebuie să intervină urgent și responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri și domenii întregi care aduc valoare adăugată”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook. 

Sursa: anticorupție.mdSeceta profundă din vara anului 2020, dar și măsurile de restricție impuse de autorități în legătură cu pandemia de Covid-19, a afectat grav sectorul agricol din Republica Moldova.

Agricultorii au protestat în câteva rânduri în 2020 și la începutul anului 2021 în legătură cu lipsa acțiunilor de susținere din partea statului pentru sectorul agricol în perioada de criză

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker