Evenimente

Turneu la lupte libere în memoria pompierilor eroi

În memoria eroilor-pompieri din raionul Teleneşti, Gheorghe Șova și Nicolae Popa, căzuți la datorie, sâmbătă, în sala de sport a Școlii profesional-tehnice din Telenești s-a desfășurat turneul național la lupte libere, ediția a III-a. Au participat tineri din 12 școli sportive şi licee din  țară, inclusiv din Telenești, Ialoveni, Șoldănești, Basarabeasca, Chișinău, Orhei, Soroca, Ungheni, Hâncești, Nisporeni, de Liceul Sportiv Municipal și Liceul Internat Sportiv din Chișinău.

După cum ne-a relatat Petru Pasat, unul din inițiatorii organizării acestui turneu, fost antrenor la Școala de Sport din Telenești, care special a venit de la Londra, unde activează în prezent, competiţia adună tot mai multe echipe din toată țara.

”Pentru buna desfăşurare avem tot sprijinul APL și structurilor de forță din raion. Când am demarcat acest turneu acum trei ani, nu am intuit cât suflet, emotivitate va avea. E dovadă că fapta acestor doi tineri eroi care și-au pierdut viața la datorie  rămâne vie” a remarcat antrenorul.             

Învingătorilor pe fiecare categorie de greutate li s-au înmânat medalii, diplome și premii bănești. Pe primul loc s-a clasat echipa Școlii de Sport din Telenești, care a obținut 9 medalii (câte 3 de aur, argint şi bronz), locul II i-a revenit  echipei Școlii de Sport „Speranța” din Chișinău – 6 medalii (câte 2 de aur, argint și bronz) și locul III l-a obținut echipa Școlii de Sport din Orhei – 6 medalii  (1 de aur, 3 de argint și 2 de bronz).

Distincțiile au fost înmânate de Diana Manoli, președinta raionului Telenești, Pavel Casian, șeful Direcției Cultură, Tineret și Sport,  Ion Veșcă, șeful Secției Situații Excepționale Telenești. 

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker