Social

Numărul decedaţilor în accidente s-a dublat

În ultimele luni pe șoseaua Rezina – Orhei trei persoane au decedat  în accidente rutiere. Iar în perioada ianuarie-octombrie 2016 pe drumurile din raionul Rezina au fost înregistrate 115 accidente rutiere, în care patru persoane şi-au pierdut viaţa.

Vasile Platon, specialist superior auto de stat al Serviciului Supraveghere Transport şi Accidente Rutiere al Inspectoratului de Poliţie Rezina a concretizat că dacă numărul total al accidentelor s-a redus cu 5 comparativ cu perioada respectivă a anului trecut, apoi cel al decedaţilor s-a dublat, iar 12 persoane s-au ales cu leziuni corporale.

Vasile Platon a menţionat că cel mai des autovehiculele se tamponează de diferite obstacole sau cu alte mijloace de transport. Asemenea cazuri cel mai des se întâmplă pe drumurile naţionale (9 accidente). 2 accidente s-au produs pe străzile localităţilor, 1 – pe drumurile locale.     

Dl Platon a mai remarcat că cele mai multe accidente grave au loc în zilele de duminică și luni (40%), urmate fiind de zilele de joi și vineri (16%) şi cel mai frecvent se produc între orele 18 și 22 (60%). Dintre cele 4 accidente soldate cu decese 3 s-au produs între orele 18 și 20, iar al patrulea – dimineaţa între orele 06-08.

Conform analizei colaboratorilor Serviciului de Patrulare vina principală în săvârșirea accidentelor revine  conducătorilor auto care urcă la volan în stare de ebrietate (4 cazuri) sau circulă cu viteză sporită, neadecvată condițiilor rutiere (5 cazuri). 75 la sută din accidente au fost săvârșite de către conducători auto cu vârsta cuprinsă între 25-31 de ani, adică fără experienţă.

Pietonii au fost de vină în 2 cazuri, iar altele două s-au produs din vina căruțașilor și cicliștilor. Comparativ cu primele 10 luni ale anului 2015 statistica accidentelor la majoritatea indicatorilor este în descreştere, a mai remarcat Vasile Platon, situaţie care însă rămâne umbrită de dublarea numărului decedaţilor. Cauzele principale ale acestor tragedii, a accentuat dl Platon, a fost excesul de viteză și nerespectarea regulilor de circulație.

 Ion Perciun       

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker