Social

Dr.hab. Victor Ghilaș – 60 de ani de vibrații, reflecții și energie

Deosebită revelație de a fi plăcut surprins și  apreciat, fie pentru contribuția adusă domeniului, fie pentru calitatea de a fi Om, prieten sau coleg. Cam acestea au fost trăirile directorului Patrimoniului Cultural al Academiei de Știinţe a Moldovei (AŞM), doctorul habilitat Victor Ghilaș, care a fost surprins de ziua sa, în lumina celor 60 de ani de vibrații, reflecții și energie, de către cei care îi poartă respectul și considerația.

O zi în care, pe lângă tradiționalul „La mulți ani!”, „a plouat” pentru sărbătorit cu flori, diplome și medalii. La omagierea managerului și temerarului cercetător în domeniul studiului artelor a fost prezentă conducerea Academiei de Științe a Moldovei. Și pentru că cercetarea sa este legată de muzica lui Dimitrie Cantemir și prof. Ghilaș fiind atât de aproape de gândurile, de creația, filosofia muzicală a savantului gânditor, AŞM a decis să-i confere omagiatului distincția academică, Medalia „Dimitrie Cantemir”.

Felicitări cu urări de sănătate și reușite i-a adresat coordonatorul Secției Ştiințe Umanistice și Arte a AȘM, dr.hab., prof. Victor Țvircun. Un viitor prosper, sănătate, inspirație, ascensiuni și realizări frumoase în cercetare i-a urat și rectorul Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, prof. Nicolae Chicuș, evocându-i meritele, dar și subliniind marea contribuție adusă în domeniul studiului artelor. În contextul celor menționate, rectorul i-a conferit Medalia „Ion Creangă”.          

Dovada înaltei aprecieri pentru contribuția meritorie de edificare și promovare a valorilor culturale veritabile a fost prezentată, în numele Uniunii Muzicienilor din Moldova, de către dr.hab., prof. Aurelian Dănilă. Sincere felicitări i-au fost adresate protagonistului din partea Consiliului pentru Acreditare și Atestare, Academiei de Muzică și Teatru, Institutului de Istorie al AȘM și Consiliului Sindical al AȘM. Cu urări de sănătate s-a adresat protoiereul mitrofor, Manole Brihuneț, iar bucuria de a-l avea prieten și coleg a fost exprimată de către acad. Gheorghe Mustea și dr.hab. Valentin Dergaciov.

Felicitări au venit şi din partea colectivului Institutului Patrimoniului Cultural al AȘM, pe care dl Ghilaș cu cinste îl conduce. Pentru activitatea prodigioasă în domeniul valorificării științifice a patrimoniului național, implicare în viața științifică, atitudine managerială responsabilă, contribuții substanțiale la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare, publicații în domeniul muzicii naționale, etnomuzicologiei, organologiei, dr.hab. Victor Ghilaș a fost distins cu Diploma de Gratitudine a Institutului.

Victor Ghilaş s-a născut în satul Lalova, raionul Rezina.

Eugenia Tofan, Centrul Media al AȘM

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker