Evenimente

Guvernul vrea să majoreze unele impozite de 4 ori

Guvernul a aprobat recent proiectul politicii fiscale şi vamale pentru a. 2017. Proectul prevede o serie de modificări în ce priveşte impozitarea bunurilor imobiliare.

Astfel, impozitele la bunurile imobiliare cu altă destinaţie decât cea locativă sau agricolă urmează să se majoreze de 4 ori, pentru bunurile imobiliare – cu 30%. Mai multe autorităţi şi organizaţii implicate în procesul dezbaterilor asupra acestuoi document nu au susţinut modificările.

Ministerul Economiei a propus întroducerea unei cote suplimentare, de lux, pentru casele de locuit individuale cu valoarea estimativă de la 2 până la 5 mln de lei în mărime de 0,3%, iar pentru cele cu valoare estimativă de peste 5 mln de lei – de 0,8%, dar această propunere nu a fost acceptată.

Totodată se prevede excluderea dreptului contribuabililor de a beneficia de o reducere de 15% a sumei impozitului pe bunurile imobiliare în cazul achitării sumei integrale anuale până la data de 30 iunie a anului respectiv.

Foto simbol: ziare.com

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker