Economie

Cum o duci, plugarule? Mulţumesc, bine!

La început de iarnă calendaristică plugarii fac un mic răgaz pentru a analiza rezultatele muncii în anul ce s-a scurs şi a trasa planuri pentru anul viitor.

Dorind să aflăm cum o mai duc lucrătorii din agricultură, l-am contactat pe liderul Gospodăriei Țărănești „Ceban Petru I.”  din satul Echimăuți. Dumnealui şi-a amintit cum în anul 1996 a fondat gospodăria doar în baza a 9 ha de teren arabil, proprietatea sa și a rudelor. La început a fost extrem de greu, dar cu timpul situația s-a mai îmbunătățit, spune liderul. La moment, afirmă Petru Ceban, împreună cu cei 42 de angajați, lucrează 780 ha, dintre care 10 ha sunt ocupate de o livadă de meri, de la care în anul viitor așteaptă prima roadă. Toți angajații primesc salarii decente, în conformitate cu munca depusă.

Anul agricol care se sfârșește a fost unul favorabil pentru unele culturi și mai puțin prielnic pentru altele, spune fermierul, menţionând că zilele acestea se încheie recoltarea porumbului pentru furaj. ”Toate terenurile sunt arate și pregătite pentru noul an agricol, așa că sărbătoarea profesională o vom marca cum se cuvine”, spune Petru Ceban, adăugând că gospodăria îşi respectă obligaţiunile faţă de stat şi este în relaţii normale cu autorităţile.

În imagine: Petru Ceban, vorbind despre tehnologia creşterii porumbului participanţilor unui seminar care a avut loc în gospodăria pe care o conduce

Ion Perciun 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker