Social

Ajutorul social utilizat neconform va putea fi retras

Autorităţile vor monitoriza modul în care este utilizat ajutorul social de către beneficiar. Prestaţia socială urmează să fie folosită strict în beneficiul familiei, pentru satisfacerea necesităţilor privind alimentaţia, vestimentaţia, locuinţa, igiena, îngrijirea medicală, educaţia şi şcolarizarea obligatorie a copiilor. În caz contrar, autorităţile vor fi în drept să retragă ajutorul social. Prevederile se conţin într-un proiect de lege aprobat de Parlament în prima lectură, transmite IPN.

Potrivit proiectului, beneficiarul de ajutor social va semna un acord cu direcţia sau secţia de asistenţă socială prin care îşi asumă responsabilitatea utilizării ajutorului social conform destinaţiei.

Direcţia sau secţia de asistenţă socială urmează să creeze comisii care, selectiv, vor verifica la reşedinţa curentă a beneficiarului autenticitatea informaţiei prezentate în cererea pentru acordarea ajutorului social şi va întocmi ancheta socială.

În situaţia neîndeplinirii de către beneficiar a obligaţiunilor asumate în respectivul acord de cooperare, şeful direcţiei sau al secţiei asistenţă socială, în termen de cinci zile lucrătoare de la data întocmirii raportului de utilizare a ajutorului social, va avertiza, în scris, beneficiarul despre încetarea dreptului la ajutor social în cazul încălcării repetate a obligaţiunilor, constatate de comisie.

Foto simbol CYD.ro

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker