Evenimente

Reformarea sistemului de pensionare, pe agenda de lucru a Guvernului Filip

Unul din angajamentele asumate de Guvernul Filip în Acordul semnat cu FMI  prevede reformarea sistemului de pensionare. Ministrul Finanțelor Octavian Armașu  a explicat într-o conferinţă de presă cum se va realiza această reformă.

Citat de www.agora.md ministrul a menţionat: „Majorarea vârstei de pensionare este o posibilitate pe care noi, Guvernul o considerăm posibilă și acceptabilă în viitor. În primul rând, ceea ce ține de mecanismele de calcul a pensiilor, a diferitor beneficii. Totodată și mecanismul de completare a veniturilor fondului de pensii prin lupta cu salariile în plic și altele”.

Referindu-se la schimbarea vârstei de pensionare ministrul a spus:” Trebuie să fiu onest cu dumneavoastră: da, probabil va trebui să ne gândim serios la acest element. Dacă vârsta de pensionare va fi modificată, acest lucru se va implementa gradual pentru a nu afecta foarte mult cetățenii”, a declarat ministrul, fără a indica un termen concret.

În acelaşi timp, după cum precizează sursa citată, autoritățile au anunțat că reformarea sistemului de pensii din Republica Moldova va începe din 2017, iar Acordul cu FMI a fost semnat pentru următorii trei ani.

Despre reformarea sistemului de pensii din R.Moldova se vorbeşte demult, dar nici o guvernare de până acum nu a încercat să realizeze această reformă pentru a evita nemulţumirea electoratului. 

Foto simbol infoMOLDOVA.net

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker