InvestigațiiOrhei

Terenul pe care a fost construită o sală de nunţi în Rezervaţia Orheiul Vechi ar putea fi returnat statului

Procuratura Orhei s-a autosesizat în urma unei investigaţii a CIJM. Terenul pe care a fost construită o sală de nunţi în Rezervaţia Orheiul Vechi ar putea fi returnat statului.

Proprietara sălii de nunţi şi cumetrii de lângă sala de expoziţii din Rezervaţia Orheiul Vechi ar putea să rămână fără terenul pe care este amplasat imobilul. Procuratura raionului Orhei s-a autosesizat în urma anchetei Centrului de Investigaţii Jurnalistice din Moldova, în care a fost deconspirată o schemă de preluare a unui teren de 11 ari într-o arie aflată sub protecţia specială a statului.

Vezi: Sala de nunţi de la Orheiul Vechi, la 5 ani de la o investigaţie jurnalistică // Standarde duble în justiţie şi scheme perfecționate.

Informaţia a fost confirmată de către procurora din Orhei, Ana Carasic, care gestionează cazul. Ana Carasic a precizat că la Procuratură a parvenit şi o plângere din partea directorului Rezervaţiei Orheiul Vechi, Ion Ciobanu, care a reclamat aceleaşi nereguli şi a solicitat intervenţia oamenilor legii pentru returnarea bunului statului.

Lilia Carasic a mai comunicat că, potrivit articolului 71 din Codul Civil, procurorul are dreptul să iniţieze acţiuni civile în interesul statului.

„Autosesizarea în baza anchetei jurnalistice şi plângerea semnată de directorul rezervaţiei au fost comasate într-o procedură. Acum verificăm toate circumstanţele de fapt şi de drept şi vom lua o decizie conform legii”, a precizat Ana Carasic.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova a publicat două anchete despre sala de festivităţi construită pe teritoriul Rezervaţiei Orheiul Vechi.

În cea de-a doua anchetă a fost dezvăluită schema cum fosta directoare a Rezervaţiei şi proprietara sălii de festivităţi, Lilia Colţa, a ajuns în proprietatea a 11 ari de teren chiar lângă sala de expoziţii, iar pentru a se asigura, a înstrăinat terenul pe numele unei nepoate de a sa, care i l-a dat ulterior în arendă pentru o perioadă de 69 de ani.

Sursa
anticoruptie.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker