Politic

Ceptura s-a înfrățit cu Peresecina

O nouă înfrățire între două localități din România și Republica Moldova. Este vorba despre comuna Ceptura din județul Prahova și satul Peresecina din raionul Orhei.

Primarul de Ceptura, Constantin Chioveanu (în dreapta)și edilul de Peresecina, Nicolae Buzu, au semnat vineri, 18 noiembrie, la Peresecina acordul de înfrățire.

Comuna Ceptura este formată din cinci sate: Ceptura de Jos, Ceptura de Sus, Şoimeşti, Rotari şi Malul Roşu, fiind aşezată pe mai multe dealuri şi văi priporoase, care coboară în trepte spre sud, făcând legătura între podişul munţilor Ciucaş şi câmpie. Datorită poziţionării geografice şi a reliefului, principala activitate economică în zona Ceptura este viticultura. Firmele cu profil viticol produc vinuri foarte apreciate pe toate meridianele, multe dintre acestea fiind destinate comercializării pe o piaţă exclusivă.

Satul Peresecina este așezat într-o regiune colinară și de șes, de-a lungul șoselei Orhei-Chișinău. Distanța până la Chișinău este de 28 km, până la Orhei – 18 km. Peresecina este specializată în viticultură şi vinificaţie.

Cea mai recentă înfrățire între entități administrative din România și Republica Moldova a avut loc săptămâna trecută. Municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni din Republica Moldova au încheiat miercuri o înțelegere de colaborare.

www.infoprut.ro

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker