Evenimente

Grădinița de copii va fi reparată pe bani românești

Saharna Nouă este singura comună rurală din raionul Rezina în componența căreia intră 3 localități: Saharna Nouă, Buciușca și Saharna. Cu toate acestea numărul de populație este modest, constituind 1521 de locuitori. Localitatea de reședință este satul Saharna Nouă. Aici sunt amplasate gimnaziul, casa de cultură, grădinița de copii, alte edificii de menire social-economică și administrativă.

Potrivit relatărilor dnei Maria Macrii, primara comunei Saharna Nouă, în anul 2017 Grădinița de copii „Ghiocel” cu capacitatea de 60 de locuri va fi reparată capital totalmente din banii veniți din partea Guvernului României, adică fără contribuția populației: costul lucrărilor de reparaţie constituie 799 898 lei MD, pe când  alocația românească este de 800 mii lei MD. „Colaborarea comunei noastre cu Guvernul României în problema dată este pentru a doua oară. În anul trecut din banii românești grădinița noastră s-a ales cu mobilier nou, echipament pentru bucătărie, un teren de joacă, în sumă totală de 380 mii lei MD”, susține dna primară.

Dna M. Macrii a mai relatat, că la moment grădinița este frecventată de 30 de pici, dar bucură faptul că, fie și nesemnificativ, natalitatea este în creștere. „Zilele acestea grădinița de copii din s. Saharna Nouă a fost vizitată pentru a se concretiza viitorul volum al lucrărilor de reparație, așa că suntem încrezuți că în anul ce vine vom avea o grădiniță de copii mai modernă și mai adorată de micuți”, a mai spus primara Maria Macrii.

În imagine: Primara comunei Saharna Nouă, Maria Macrii

 

Ion Perciun 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker