RezinaSocial

Grigore Vieru, comemorat de cenaclul „La steaua…”

Şedinţa ordinară a cenaclului „La steaua…”, care activează pe lângă Palatul raional de cultură „N.Lupov” din Rezina, a avut loc duminică, 14 februarie, în sala Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu” şi a fost dedicată aniversării de 86 de ani de la naşterea poetului Grigore Vieru. 

Grigore Vieru 2

Au participat împătimiţi de creaţia clasicului poeziei moldoveneşti de toate vârstele.

Liuba Stavinschi, conducătoarea cenaclului, a făcut o trecere în revistă a celor mai importante momente din viaţa şi creaţia poetului: Vieru şi creaţia lui pentru copii; apariţia Abecedarului, elaborat de Grigore Vieru în colaborare cu scriitorul Spiridon Vangheli; Vieru şi poezia sa civică; Vieru – tribun al Mişcării de Renaştere Naţionale din Basarabia.

Mai multe colaboratoare ale grădiniţelor de copii şi profesoare de la liceele din Rezina au vorbit despre rolul creaţiei poetului în educaţia copiilor, iar discipolii acestora şi părinţii prezenţi la şedinţă au recitat poezii, au interpretat melodii pe versurile marelui poet.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker