Politic

CC a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea repetată a unui candidat la funcția de prim-ministru

Ultima oră! Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea repetată a unui candidat la funcția de prim-ministru.

Curtea Constituțională respinge cererea de suspendare a acțiunii decretului președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, din 11 februarie curent privind desemnarea repetată a unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Ulterior, pe 23 februarie curent, începând de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale de examinare în fond depuse la Curte de Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki, deputați în Parlamentul Republicii Moldovacomunică tv8.md. 

Decizia Curții Constituționale este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Sesizarea a fost depusă de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki.

Deputații socialiști au depus vineri, 12 februarie, o sesizare la CC prin care au cerut să fie verificată constituționalitatea decretului Maiei Sandu, care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Șefa statului a înaintat-o repetat pe Gavrilița la funcția de prim-ministră după consultările cu fracțiunile parlamentare, care au avut loc pe 11 februarie, la scurt timp după ce Guvernul Gavrilița a eșuat.

Consultările au fost organizate după ce două fracțiuni parlamentare și-au înaintat candidații lor la funcția de premier. Primul anunț a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, care a înaintat-o pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare. La scurt timp, și Platforma DA a desemnat un candidat, pe liderul formațiunii politice Andrei Năstase.

Totul se întâmpla în timp ce în plenul Legislativului era examinat programul guvernamental al Guvernului Gavrilița.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker