SocialTelenești

Activități de comemorare a ostașilor căzuți în Afganistan

Activități de comemorare a ostașilor căzuți în timpul luptelor din Afganistan în perioada 1979-1989 au avut loc în două localități ale raionului Telenești.

Veterani ai razbiului din Afganistan la Telenesti min

La gimnaziul din Verejeni unde veteranii  acestui război  Ion Sârbu, Tudor Bârcă, Ion Popa, Sveatoslav Secrii, Andrei Tcaci și Gheorghe Vârlan s-au întâlnit cu elevii și cadrele didactice și și-au depănat amintirile din timpul serviciului militar.

Ulterior, veteranii însoțiți de elevi au depus flori la mormintele combatanților care au decedat în ultimii  ani.  Au fost depuse flori la memorialul din Telenești de către veteranii războiului din Afganistan, conducerea raionului, a primăriei orașului Telenești, a Inspectoratului de Poliție și Direcției Generale Educație. După depunerea de flori, veteranii războiului din Afganistan au avut o discuție cu conducerea raionului Telenești referitoare la mai multe probleme cu care aceștea se ciocnesc în viața cotidiană.

   La CR Telenești ne-au informat că  veteranii războiului din Afganistan sunt un reper moral pentru tineri prin felul de a fi: oameni cu un profund respect față de neam, țară și jurământul militar, sunt adevărate simboluri ale curajului şi devotamentului faţă de ţară. 

Dârzenia, disciplina, simţul datoriei şi al onoarei militare sunt valori pe care le-au  apărat pe câmpurile de luptă şi le-au  afirmat cu tărie ani la rând. Opt originari din raionul Telenești nu s-au întors de pe câmpurile de luptă din Afganistan, totodată pe parcursul celor 30 ani 20 combatanți au decedat, ne-a informat Ion Sârbu, președintele OT a veteranilor războiului din Afganistan. 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker