Evenimente

Lângă obeliscul ofițerului-erou a fost înălţată o răstignire

Efectivul Inspectoratului de Poliție Telenești a asistat recent la un eveniment deosebit – dezvelirea unei răstigniri alături de obeliscul ridicat în memoria maiorului de miliție Constantin Cojocari, decedat la datorie în vara anului 1981 în timpul unei operaţii de reţinere a unui delicvent la Ghermănești.  

La ceremonie au  participat vicepreședinții raionului Telenești, Vasile Harghel și Ecaterina Furculiță, Tatiana Cojocari, văduva eroului, veterani ai MAI, orășeni.    

În alocuţiunea sa, Alexei Vrăjitoru, inspectorul-șef al raionului Teleneşti a ţinut să remarce:    

– Constantin Cojocari este unul dintre mulții eroi polițiști care au căzut la datorie. Ei nu trebuie uitați, ei merită profunda noastră recunoștință. Pe faptele lor, în spiritul dragostei de neam și țară, trebuie educate următoarele generații, a menționat șeful poliției.

Vasile Harghel, Tatiana Cojocari, Boris Crețu, veteran al MAI şi alţi vorbitori au invocat momente din viața și activitatea celui care a fost Constantin Cojocari, pasul său spre nemurire.

Tatiana Cojocari, văduva eroului, şi dumneaei veterană a MAI, a menționat: ”E important că noua generație de angajați ai poliției Telenești, băieți bine pregătiți, de o înaltă cultură și profesionalism, nu uită de rădăcini, de credință, ceea ce-i face mai umani și mai cu suflet. Am rămas impresionată de această răstignire edificată alături de obeliscul în memoria lui Constantin, care este simbol ar jertfirii pentru oameni. Vă mulțumesc din suflet pentru ceea ce ați făcut și faceți în fiecare zi pentru familia noastră, dar și pentru întreaga comunitate”, a spus dna Cojocari.

Remarcăm că, la 23 iunie 1981, în timpul reținerii unui criminal, care își omorâse soția, soacra, iar în pericol era şi copilul lor minor, maiorul de miliție Cojocari a fost rănit mortal dintr-o armă de vânătoare. Infractorul a fost reținut, viața minorului a fost salvată. Ulterior ucigașul a fost condamnat.

Post-mortem, maiorul de miliție Constantin Cojocari a fost decorat cu Ordinul “Steaua Roșie”.

Alexei Vrăjitoru a rugat prezenţa să ţină un minut de reculegere în memoria eroului, iar un sobor de preoți în frunte cu protoiereul-mitrofor Marian Boldescu, protopopul de Telenești, a oficiat sfinţirea răstignirii.

 

Ion Cernei

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close