Orhei

Spitalul Raional Orhei constată o creștere alarmantă a îmbolnăvirilor prin COVID-19

Spitalul Raional Orhei constată o creștere alarmantă a îmbolnăvirilor prin COVID-19.

În primele 2 săptămâni a lunii februarie se atestă o majorare a numărului de pacienți cu COVID-19 internați în Spitalul raional Orhei. Astfel, în prima săptămână a acestei luni au fost internați 62 de pacienți, iar în săptămâna a doua – 74 de pacienți, anunță SR Orhei într-un comunicat, la care se refer[ radioorhei.info.

În luna ianuarie a anului 2021, total au fost internați 179 de pacienți, iar în luna februarie, doar în primele două săptămâni, numărul pacienților este de 136. Simultan, se atestă o creștere considerabilă a cazurilor grave, totodată fiind în creștere și numărul de decedați. Pe lângă specificul de evoluție a bolii COVID-19, se intuiește posibila tărăgănare la etapa de spitalizare a pacienților, aceștia fiind internați cu întârziere.

Cu părere de rău, au fost cazuri când durata de la spitalizare și până la deces a fost doar de câteva ore. În astfel de cazuri, se face imposibilă salvarea pacienților. De aceea, facem apel către populație, la primele simptome de boală, precum: febră, tuse, rinoree, să apeleze imediat medicul de familie sau să sune la Serviciul 112, se menționează în comunicat. 

 La începutul săptămânii curente în cadrul Spitalului raional Orhei se tratau 80 de pacienți cu COVID-19, dintre care 4 pacienți în stare extrem de gravă, inclusiv 2 – la respirație dirijată, 14 – în stare gravă cu flux de oxigen permanent și alți 60 de pacienți în stare medie. Marea majoritate a pacienților internați sunt în vârsta de peste 60 de ani.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker