Evenimente

„Cuibul Democrației” la Biblioteca Publică „Mihai Eminescu” din Rezina

Luni, 28 noiembrie c., în incinta BPR „Mihai Eminescu” s-au adunat mai mulți elevi ai Școlii Profesionale, Liceelor Teoretice „Alexandru cel Bun” și „Olimp”, dar și câțiva maturi, care după o convorbire amicală au decis să instituie pe lângă Biblioteca Publică raională „Mihai Eminescu” din Rezina echipa de voluntari „Cuibul Democrației”,  care va acționa în cadrul proiectului „Al treilea spațiu al comunității”, implementat în 6 raioane ale R. Moldova.

Potrivit dnei Violeta Pistrui, șefa oficiului „Carte Românească” al BPR „Mihai Eminescu”, proiectul în cauză este implementat de către Asociația Bibliotecarilor din R.Moldova și finanțat de către Ambasada Regatului Țărilor de Jos. Scopul final al proiectului este de a crea cel de al treilea spațiu comunitar, primele două fiind familia (celulă primară a societății) și colectivele de muncă.

Cei prezenți la întrunire au ales președintele echipei, aceasta fiind dra Valeria Golban, elevă în cl. XI la L/T „Olimp”. Dânsa va fi asistată de doi vicepreședinți.

La fel, susține dna V. Pistrui, echipa de voluntari a decis să amenajeze în incinta bibliotecii o sală cu genericul „Cuibul Democrației”, unde se vor putea întruni persoane particulare, dar și grupuri deja constituite, pentru a discuta diferite probleme de interes comun. Tinerii mai preconizează organizarea diferitor expoziții de pictură, artizanat, dar și întâlniri cu factori decizionali ai autorităților publice, personalități remarcabile ale țării, etc.

Azi, în a doua parte a zilei, membrii echipei de voluntari „Cuibul Democrației” se vor întruni într-o ședință pentru a elabora un program concret de activitate pe viitor, a mai relatat dna V. Pistrui.

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker