SocialTelenești

Fiecare scop atins este un moment de fericire

Fiind solicitată de minunatele iniţiatoare ale paginii de Facebook „Teleneşti aşa cum eşti”, Elena și Tatiana Vârlan, să conturez câteva momente marcante din cariera mea de învățătoare, am punctat telegrafic următoarele gânduri.

Sunt învățătoare. Pasionată de educație, nu am regrete că am făcut această alegere. Îmi doresc cu tărie să am energie pentru această menire. Este greu, dar e frumos, e nevoie de mult efort, dar nu este imposibil… 

Am în față 33 de suflete, de perechi de ochi și urechi, toate îndreptate cu încredere spre mine. „Nici în filme nu am văzut așa ceva” a spus Damian când a intrat în clasă pentru prima dată. 

Mare mi-a fost mirarea când, în prima zi de școală, i-am întrebat pe copii: „Cum credeți, cu ce ne vom ocupa la școală?” şi am auzit o voce de înger: „Vom asculta mult”. 

Îmi amintesc cum Cătălina, după ore, mi-a șoptit la ureche: „Vă iubesc!”. Mi se pornește „motorașul” când observ în jur că roiesc copii fericiți.   

Cel mai scund elev din clasă m-a surprins într-o zi cu o surpriză: el va desfăşura ora de matematică distractivă, iar eu să fiu elevă. Toate întrebările mi le adresa doar mie, motivând că și colegii lui tot sunt în calitate de învăţători.

Am primit o lecție pe viață. Nu mi-au permis nici să mă rotesc, nici în geantă să umblu. Este amuzant să afli cum te văd copiii ca învățător zi de zi. I-am întrebat ce trebuie să schimb în comportamentul meu. Răspunsul a fost: „Să nu vă supărați când suntem obraznici”.   

Fiecare scop atins este un moment de fericire, zicea Rivarol. Îmi asum total această afirmaţie. 

Veronica Catrinescu, Gimnaziul „Mihai Eminescu”, Teleneşti

Fotografia a fost publicată cu acordul părinților copiilor.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker