Autorităţile publice locale: ce fac şi pentru cineOrheiSocial

La Orhei Partidul Șor continuă să cheltuie banii contribuabililor în propriile interese

11 milioane 726 de mii 900 de lei au fost alocaţi recent din bugetul raionului pentru iluminat public în zece localităţi săteşti din părţile Orheiului, nouă dintre care sunt conduse de reprezentanții Partidului Șor, iar una – de un socialist.

Apropo, conducerea raionului Orhei a declarat a. 2020 „An al luminii”, anunțându-și intenția de a ilumina pe durata acestuia toate localităţile administrate.

Cele mai mari sume din cei aproape 12 milioane de lei proaspăt alocați au fost distribuite pentru Susleni – 3,5 mil. lei, Biești – 2 mil. 190 mii 700 de lei, Vatici – 1 mil. 287 de mii de lei. Sume cuprinse între 1 milion de lei şi, în descreştere, până la cca 90 de mii de lei, au fost oferite pentru Chiperceni, Pohrebeni, Pohorniceni, Bolohan, Selişte, Ivancea, Mitoc.

Nouă din cele zece localităţi beneficiare de bani publici sunt conduse de primari de la Partidul Șor (PŞ). Singura excepţie o constituie satul Mitoc, unde primarul este socialist, dar suma alocată pentru iluminatul acestei localităţi e cea mai mică – 86 de mii 700 de lei. 

La sfârşitul anului trecut, cu prilejul aprobării bugetului pentru 2021, președintele raionului Dinu Țurcanu declara că toate satele dn raion, indiferent de coloratura politică a celor care le conduc, vor beneficia de proiecte de iluminat public. 

Iar consilierul raional Igor Ivanov din partea Partidului PAS menționa în cadrul dezbaterilor publice „Bugetul raionului Orhei, între aprobare şi executare”, organizată de redacţia Radio Orhei: „La distribuirea banilor nu se ţine cont de necesităţi. La Peresecina este primară dna Buzu, de la PAS. Ceea ce ţine de investiţiile pentru satul Peresecina am depus două proiecte de decizii. Iniţial, a fost aprobat proiectul câştigat de localitate din bani străini. Consiliul Raional a fost într-un caz garant al implementării. Dar 300 de mii de lei pentru unul din acele două proiecte aşa şi nu s-au alocat”.

La începutul acestui an, în raionul Orhei a fost deja organizată o festivitate de aprindere a luminilor stradale. Protagonişti ai sărbătorii, care a avut loc la Berezlogi, au fost reprezentanţii PŞ – câţiva deputaţi în Parlament şi conducerea raionului. Ca şi la festivităţile similare din 2020, echipei acestui partid i-a fost atribuit meritul pentru proiectul de iluminat publc.

Acelaşi lucru este relevat în comunicatul publicat pe pagina web oficială a Consiliului Raional (CR) Orhei, fără vreo referire la faptul că pentru renovarea reţelei de iluminat stradal din comuna Berezlogi din bugetul raionului au fost alocaţi anterior 1 milion 350 de mii de lei.

Festivitatea a avut loc la câteva zile după şedinţa CR Orhei, în cadrul căreia s-a luat decizia cu privire la cei aproape 12 milioane de lei şi unde consilierul Ion Frunze, care a acces în consiliu pe lista PDM, solicita ca la „tăierea panglicilor” să nu se uite că banii provin din buget și sunt ai contribuabililor, dar nu ai Partidului Șor.

Tatiana Djamanov, Radio Orhei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker