EvenimentePolitic

Banca Mondială este dispusă să ajute în continuare Republica Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, 11 februarie, o discuție telefonică cu Directorul Regional al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Belarus și Ucraina, dl Arup Banerji.

În cadrul discuției s-a vorbit despre situația actuală din țară și despre cooperarea pe viitor cu Banca Mondială. La discuție au mai participat Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul economic, și Anna Akhalkatsi, director de țară pentru Moldova, Europa și Asia Centrală.

Totodată, Maia Sandu s-a arătat deschisă pentru semnarea în următoarele luni a acordurilor pentru trei noi proiecte noi cu Banca Mondială, acestea vizează:

  1. Aprovizionarea cu vaccin anti-COVID-19.
  2. Consolidarea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare din Republica Moldova și sectorul agricol.

Avem mai multe provocări decât oricând – sărăcia, care a devenit și mai acută ca urmare a pandemiei, afectând și oameni tineri, care și-au pierdut veniturile; un număr mare de bătrâni care au nevoie de sprijinul statului; nevoia de a reintegra cetățenii din diaspora, care au revenit acasă din străinătate pentru că și-au pierdut locurile de muncă acolo.

În același timp, niciuna dintre aceste probleme nu poate fi soluționată dacă nu reformăm justiția, nu lichidăm corupția sau nu consolidăm, inclusiv financiar, administrația publică locală”, a menționat Maia Sandu.

Anton Zabelinschii

Sursa
presedintie.md
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker