Evenimente

900 mln de lei pentru subvenţionarea agricultorilor

În anul 2017, în Fondul pentru subvenţionarea producătorilor agricoli vor intra 900 mln de lei, inclusiv 23 mln de lei din contul programului de suport bugetar ENPARD al Comisiei Europene, transmite IPN cu referire la proiectul Legii bugetului de stat pentru 2017, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Banii vor fi alocaţi pentru investiţii în exploataţiile agricole, pentru restructurare şi adaptare la standardele Uniunii Europene, şi anume în domeniile producerii legumelor şi fructelor pe teren protejat (sere de iarnă, solarii, tuneluri), în înfiinţarea, modernizarea şi defrişarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole etc.

Se prevăd în continuare investiţii în prelucrarea şi comercializarea produselor agricole, dezvoltarea infrastructurii post recoltare şi procesare, constituirea şi funcţionarea grupurilor de producători agricoli. Vor fi subvenţionate şi activităţile legate de  consolidarea terenurilor agricole, procurarea echipamentului de irigare, procurarea echipamentelor no-till, mini-till, promovarea şi dezvoltarea agriculturii ecologice, îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii rurale.

Modul de repartizare a mijloacelor din Fondul de subvenţionare va fi stabilit printr-un regulament aprobat de Guvern.

Executivul a aprobat o decizie care prevede că cererile de subvenţionare înaintate de către producătorii agricoli în anul curent, dar care nu vor fi onorate din lipsă de bani, să fie plătite din Fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul viitor.

Foto simbol: Economica.net

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker