Evenimente

Delegația UE acordă Premii Europene pentru Societatea Civilă – Comunități mai puternice

Delegația UE acordă Premii Europene pentru Societatea Civilă – Comunități mai puternice.

În cadrul Campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună pentru o societate mai puternică” a avut loc cel de-al doilea eveniment dedicat organizațiilor societății civile, care, prin activitatea desfășurată, au reușit să contribuie la crearea unor comunități mai puternice la nivel local.

Astfel, „Premiile Europene pentru societatea civilă – Comunități mai puternice” au fost acordate reprezentanților societății civile: Premiul pentru Societate mai Puternică (Asociația “Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin”, Criuleni),Premiul pentru Economie mai Puternică (Centrul de suport în afaceri Orhei) și Premiul pentru Promovarea Egalității de Gen (Asociația „Casa Speranțelor”, Soroca).

La eveniment au fost prezenți Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, precum și, în format virtual, Ambasadori ai Statelor membre UE. 

Uniunea Europeană acordă aceste premii, în semn de apreciere și recunoștință, organizațiilor societății civile din Republica Moldova care au obținut rezultate tangibile la nivel local sau național, pentru consolidarea unei comunități mai puternice, prin implementarea unor proiecte finanțate de UE. Organizațiile societății civile cu siguranță dețin un rol esențial pentru dezvoltarea societății, începând de la drepturile fundamentale ale omului, incluziunea persoanelor cu nevoi speciale, egalitatea în șanse și continuând cu dezvoltarea economică, deschiderea de noi locuri de muncă, precum și contribuirea la îmbunătățirea cadrului legislativ. În acest sens, Uniunea Europeană va continua să susțină organizațiile societății civile din Republica Moldova, în beneficul oamenilor din toată țara, pentru că împreună suntem mai puternici.”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. Mesajul de încurajare a fost împărtășit și de Ambasadorii Statelor Membre UE, care s-au conectat online la eveniment.

În luna decembrie 2020 a avut loc un alt eveniment dedicat asociațiilor care au obținut rezultate importante în domeniul drepturilor omului. Astfel, ”Premii Europene pentru societatea civilă – Drepturile omului” au fost acordate organizațiilor non-guvernamentale grassroots, pentru eforturile depuse în acest domeniu vital pentru orice societate: Premiul pentru Libertatea Presei (portalul Nord News, Bălți), Premiul pentru Protecția Drepturilor Minorităților (Asociația „Noi-Viitorul Luminos”, Fălești), Premiului pentru Securitate Umană (Asociația „Human Rights Embassy”) și un premiu special, Advocacy pentru Promovarea Schimbării (Asociația „Promo-LEX”). 

Ceremonia de premiere a fost transmisă pe platforma www.privesc.eu (link-ul evenimentului este aici), pe pagina de Facebook a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și pe pagina „Împreună mai puternici”.

Evenimentul face parte din campania de informare „UE-Moldova: Împreună pentru o societate mai puternică”, dedicată societății civile și drepturilor omului. Scopul campaniei este să contribuie la sporirea gradului de conștientizare a importanței organizațiilor societății civile și a respectării drepturilor omului, precum și să evidențieze sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru inițiativele organizațiilor societății civile în contextul promovării drepturilor omului în țara noastră, al dezvoltării locale și în combaterea consecințelor crizei COVID-19.

***

În Republica Moldova, Uniunea Europeană sprijină în prezent 28 de proiecte mari implementate de organizații ale societății civile, în valoare totală de 22 de milioane de euro, ceea ce constituie 5% din volumul total de asistența UE acordată Republicii Moldova. Datorită acestor proiecte, peste 1000 de persoane vulnerabile beneficiază de 42 de servicii sociale deschise pentru ele în diverse localități.

Alte peste 800 de persoane vulnerabile se bucură de servicii și produse gratuite generate de cele peste 15 întreprinderi sociale (inclusiv șase constituite în stânga Nistrului), care au creat 59 de locuri de muncă pentru persoanele dezavantajate.

Totodată, au fost finanțate peste 70 de afaceri mici pornite de tineri, care au contribuit la apariția a 84 de locuri de muncă. Sunt inițiative care le-au permis acestor oameni o îmbunătățire a calității vieții și o incluziune mai bună în comunitățile din care fac parte.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker