SocialȘoldănești

Tehnologiile informaţionale în procesul de instruire şi educaţie

Suntem martorii unor schimbări majore la nivelul tehnologiilor informaţionale, a comunicaţiilor şi a producţiei de conţinut digital. Acest progres a dus la apariţia de servicii şi aplicaţii multimedia în care sunetul, imaginea şi textul se îmbină armonios, fiind utilizate de toate mijloacele de comunicaţie.

Acest lucru a fost demonstrat recent, în incinta Liceului Teoretic Răspopeni, în cadrul seminarului teoretico-practic organizat de Direcţia Învăţământ Şoldăneşti.

Subiectul seminarului a fost: ,,Utilizarea eficientă a noilor tehnologii informaționale și comunicaționale în procesul de instruire şi educaţie’’. În vederea respectării tuturor actelor normative, în contextul epidemiologic de Covid-19, seminarul s-a desfăşurat în regim online.

Startul seminarului l-a dat Violeta Popa, şefa Direcţiei Învăţământ Şoldăneşti, după care şi-au făcut apariţia la micile ecrane şcolarii clasei I, împreună cu învăţătoarea Ana  Lazăr, grad didactic I, care ne-au surprins cu un produs artistic impresionant. Salutul a fost urmat de Cartea de vizită a instituţiei, prezentată de către Eugenia Jora, directoarea liceului. Suportul teoretic referitor la instrumentele web cu destinaţii diverse a fost prezentat de subsemnata, metodistă superioară la Direcţia Învăţământ.

Deoarece teoria nu-şi găseşte amploare în lume fără practică, cu o deosebită măestrie pedagogică au fost desfășurate ore publice la matematică în clasa a III-a ,,B’’, învăţătoare Efimia Belibov, grad didactic I, limba şi literatura română, clasa a IV-a, învăţătoare Lucia  Popovici, grad didactic I. Doamnele învăţătoare au reuşit să demonstreze lecţii moderne utilizând noile tehnologii informaţionale şi comunicaționale.

După cum spune Georgeta Banu, „copilul de azi nu mai este cel care a fost ieri, nu mai este încântat doar de cretă, tablă şi creion, el vrea să se mişte şi să afle noutăţi, să descopere singur’’. În acest sens, Silvia Budurin, învăţătoare, grad didactic I, la Liceul Teoretic Cotiujenii Mari, a demonstrat crearea diverselor activităţi interactive în platforma Wordwall.

Victoria  Lisnic, metodistă superioară la DÎ Șoldănești

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker