Social

Un nou ajutor umanitar gratuit din partea României va ajunge la Chișinău în câteva zile

Un nou ajutor umanitar necondiționat din partea României va ajunge la Chișinău în câteva zile.

Un nou lot de ajutor umanitar extern de urgență va ajunge la Chișinău în următoarele zile. Lotul va fi oferit de către România și va ajunge la Chișinău împreună cu o delegație română. Anunțul a fost făcut astăzi, 10 februarie, de prim-ministrul României, Florin Cîțu.

Ajutorul umanitar constă din echipamente medicale de protecție – 5.000.000 de măști chirurgicale, 100.000 de măști FFP-3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuși sterile.

Un anunț în acest sens a fost făcut și de consiliera prezidențială pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco. Aceasta a menționat că ajutorul vine ”în urma vizitei dlui Președinte Klaus Iohannis la Chișinău și întâlnirilor cu oficiali înalți de la Brussels a doamnei președinte Maia Sandu.

„În următoarele câteva zile, o delegație din România va însoți transportul cu donația respectivă. Acest ajutor vine din partea României în urma vizitei dlui Președinte Klaus Iohannis la Chișinău și întâlnirilor cu oficiali înalți de la Brussels a doamnei președinte Maia Sandu. Grație muncii unei echipe de oameni cu care am avut o conlucrare deosebită, Republica Moldova a folosit ca excepție mecanismul de alerta în situații de urgență, reactivat de Comisia Europeană special pentru noi încă odată, prin care țările-membre UE pot oferi donații la cererea Republicii Moldova. Mulțumim României pentru umărul său permanent alături și tot ajutorul cu care s-au împărțit în aceste zile grele”, a scris Ala Nemerenco.

Anton Zabelinschii

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker