Evenimente

Sala de sport modernă, motivare pentru elevi

Zi de sărbătoare pentru elevii LT „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești. Grație unui proiect european în sumă de jumătate de milion de lei, administrația instituției a reușit reparaţia și dotarea sălii pentru sport cu vestiare și cabine de duș.

La evenimentul de dare în folosință a obiectului au fost prezenți partenerii de proiect, cadrele didactice, părinții și elevii. Sala a fost sfinţită de părintele Ioan, parohul bisericii “Sfântul Antonie cel Mare”.

Elevii au declarat că sala arată mult mai bine și asta le sporește interesul pentru lecțiile de educație fizică şi practicarea diferitor probe de sport.

Potrivit directoarei liceului Aliona Pânzari, costul proiectului „Oportunități comunitare pentru o viață activă a șoldăneștenilor” se cifrează la circa 600 mii de lei. Cu un suport financiar de aproape jumătate de milion de lei a venit  Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale prin intermediul reprezentanței în Republica Moldova a “Solidarity Fund PL”. La fel, Consiliul Raional Șoldănești a contribuit cu 210 mii de lei, iar administrația liceului a alocat 20 mii de lei. Ideea proiectului a venit de la Asociația Obștească “Femina Nova Lex Nova”, care a scris și înaintat proiectul.

Lucrările de reparație au durat vreo 6 săptămâni. În această perioadă, în școală au fost desfășurate campania de conștientizare și informare a comunității despre modul sănătos de viață prin sport și recreere activă, recreerea propriu-zisă a unui număr de 500 de cetățeni în lunile septembrie și noiembrie, alte activităţi, a spus managera liceului.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker