Evenimente

Dribling financiar spectaculos!

Cum Milsami Orhei a ajuns să ofere milioane de lei unei companii a familiei lui Shor

 

Echipa de fotbal Milsami Orhei figurează într-o schemă financiară, prin care milioane de lei s-au driblat de la o companie, fostă sub administraţia lui Ilan Shor, către o altă companie, care este administrată de familiia lui Shor.

Milioane de lei au ajuns de la Avia Invest SRL, prin intermediul Milsami AO Fotbal Club,  la Dufremol SRL, realateaza radioorhei.info.

Mold-street.com a realizat o investigaţie în care, cu referire la o încheiere judecătorească, descrie schema prin intermediul căreia Avia Invest a oferit peste 200 de milioane de lei la un şir de companii. Printre altele, şi Clubul de Fotbal Milsami a primit bani de la Avia Invest, cu titlu de împrumut, în perioada decembrie 2014-martie 2015. Ulterior, însă, de asemenea, sub formă de împrumut, echipa de fotbal a transferat, 3,8 milioane de lei către firma Dufremol SRL.

De notat că Avia Invest SRL este compania care în anul 2013 a primit în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău, pentru o perioadă de 49 de ani. În anul 2014, omul de afaceri Ilan Shor a fost ales preşedinte al Consiliului de Administrație al Avia Invest SRL. Înainte de aceasta, în anul 2010, Ilan Shor a devenit patron al FC Milsami.

Compania Dufremol SRL, care în perioada decembrie 2014-martie 2015 s-a împrumutat cu 3,8 milioane de lei de la FC Milsami, este administrată de către Ilona Shor. Această companie figurează cu suma de peste 1,5 mlioane de lei în lista donatorilor care, în perioada mai-iunie 2015, au finanţat campania electorală a lui Ilan Shor, pentru funcţia de primar la Orhei. Un alt milion de lei, în beneficiul campaniei electorale a lui Ilan Shor, au fost oferiţi de către angajaţii aceleiaşi firme  Dufremol.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker