Politic

Glavan cere Guvernului să asigure livrarea medicamentelor la domiciliu

Ruxanda Glavan și deputații ”Pentru Moldova” cer Guvernului Republicii Moldova să asigure livrarea medicamentelor la domiciliu, deoarece în mai multe localități din țară lipsesc farmacii.

„Vrem să asigurăm accesul fizic și economic al oamenilor la medicamente și dispozitive. Astăzi am semnat și am înregistrat legiferarea livrărilor la domiciliu de medicamente și produse farmaceutice. Am observat că unele rețele de farmacii deja prestează acest serviciu, care rămâne clandestin. Vrem să le garantăm oamenilor, care comandă medicamente de la farmacii și li se livrează la domiciliu, că acele farmacii, acele mașini mobile respectă cerințele de calitate, a declarat deputata.

Totodată, Glavan susține că declarațiile autorităților privind lista extinsă a medicamentelor compensate sunt niște ”promisiuni deșarte”.

„În ultima vreme, subiectul farmaciilor, prețul la medicamente, accesul oamenilor la tratamente la domiciliu pentru COVID-19, mai ales celor care se află în autoizolare este intens discutat în societate. Oamenii continuă să fie indignați de promisiuni deșarte. În luna decembrie, Guvernul a declarat frumos că a fost lărgită lista de medicamente compensate și că începând din decembrie toți pacienții tratați la domiciliu vor avea acces gratuit la medicamente”, a susținut Glavan.

Briefing-ul de presă integral poate fi urmărit mai jos:

Anton Zabelinschii

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker