EvenimenteȘoldănești

Săptămâna fizicii cu victorine şi scenete

În cadrul „Săptămânii fizicii”, organizată la LT „Ștefan cel Mare” din or. Șoldănești, s-au desfășurat mai multe activități interesante. 

Săptămâna fizicii cu victorine şi scenete

Dascălii Gheorghe Sorocinschi şi Tatiana Tiron au ales pentru această săptămână sloganul: “Veniți cu noi în lumea fizicii”. Prin tot ce au organizat, profesorii şi elevii au urmărit stimularea elevilor să studieze fizica; aplicarea fizicii în viața cotidiană; familiarizarea elevilor cu elemente din robotică. 

liceul Săptămâna fizicii cu victorine şi scenete

Luni, elevii i-au întâmpinat în hol pe profesori cu muzică tematică și surprize, oferindu-le o doză de voie bună pentru toată săptămâna.

Marți clasele a IX-a și a XII-a „B” au pregătit sceneta educativă ,,Din istoria fizicii”; clasele a VI-a „A” și a VI-a „B” – activitatea numită “Robotica – proiect STEM al fizicii”; elevii claselor a VI-a – a IX-a au jucat sceneta umoristică ”O oră de fizică”. 

În ziua de miercuri clasele a VI-a – a XII-a au pregătit informații despre fizicieni renumiți la evenimentul „Ceea ce nu cunoșteai despre Univers”. 

Activitatea extracurriculară „În lumea fizicii“, desfăşuratătă joi cu participarea claselor a X-a a fost un eveniment la fel de distractiv: dascălii noștri au selectat întrebări din diferite domenii ale fizicii, la care au răspuns câte 10 elevi din fiecare clasă. 

Vineri au fost anunțați câștigătorii concursurilor şi victorinelor, cărora le-au fost înmânate diplome. Printre aceştea au fost Alexandrina  Cornea și Cristian Ursu, Valeria Tiron, Sanda Babcinețchi, Daniela Bodarev, Sanda Șadlovschi, Elena Rusu, Anastasia Gligor, Dana Păun și alţii.

  Elena Repetuh, elevă la LT „Ștefan cel Mare”, Şoldăneşti

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker