EvenimenteOrhei

Veteran de 102 ani omagiat de Ambasada României în R.Moldova

Ambasada României în Republica Moldova a organizat recent o festivitate de omagiere a domnului Cojocari Constantin, veteran de război al Armatei Române, cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 102 ani.

Cu această ocazie, atașatul militar al României în Republica Moldova, col. Cristi Ladaniuc i-a înmânat domnului Cojocari Constantin o scrisoare de felicitare din partea ministrului Apărării Nicolae-Ionel Ciucă în care se menționează: „Stimate domnule Constantin Cojocari!

Aniversarea celor 102 ani de viață îmi oferă prilejul deosebit de onorant și plăcut de a vă transmite cele mai calde urări de sănătate, viață lungă și bucurii alături de cei dragi.

Îmi exprim, pe această cale, întreaga recunoștință și prețuire pentru curajul și eroismul de care ați dat dovadă pe câmpul de luptă, fiind un exemplu demn de urmat pentru generațiile viitoare.

La mulți ani!”

Totodată, din partea Ambasadei României i-au fost oferite veteranului român de război o diplomă de recunoștință, un buchet de flori și un coș cu produse.

Domnul Cojocari Constantin figurează în arhivele naționale române că a fost încadrat și a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial la Regimentul 26 Artilerie.

Sergiu Aga, paroh al Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, consilier independent orășenesc și raional de Orhei, Consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker