Social

O țânțăreneancă face furori la campionatele italiene și europene de bodybuilding

A absolvit o şcoală de meserii în intenţia de a se face bucătăreasă, a lucrat la Moscova, apoi şi-a căutat norocul în Italia. Acum este cetăţeană italiană, are un soţ campion şi unul din cei mai vestiți antrenori din regiunea unde locuieşte i-a propus s-o antreneze. Este vorba de Mariana Șova, în vârstă de 32 de ani, originară din satul Țânțăreni, raionul Teleneşti, care obține performanțe la camponatele de bodybuilding din Italia și nu numai. 

Mariana şi-a făcut debutul la competițiile din 5 decembrie 2015, unde a ocupat locul II pe Italia. La campionatul italian la bodybuilding ediția 2016 s-a clasat pe locul III  în categoria atletică; la campionatul european a obținut locul II în categoria aerobică. În iunie 2016 frumoasa noastră pământeancă a participat  la Gala „Miss Univers” în Orlando, Florida, SUA, obţinând titlul de „Vicemiss Univers”, categoria aerobic. Iar recent, la campionatul mondial la Dublin, Irlanda, i-a revenit locul IV.  După cum a precizat sportiva, la fiecare  competiție participă de regulă circa 300-500 de atleți/ atlete. 

Mariana a  absolvit  9 clase la școala din sat, a învățat de bucătăreasă la Școala de Meserii din Mărculeşti, după care a plecat să muncească la Moscova, unde a stat 10  ani.

A început să practice  bodybuildingul (complex de exerciţii pentru menţinerea corpului într-o formă bună) în anul 2010, fiind deja în Italia. Acolo și-a întâlnit iubirea cea mare și, după doar trei luni, s-au căsătorit, au împreună o fetiță de 10 ani pe nume Ana-Maria. Face sport de mică, dar anume în Italia a avut posibilitate să dezvolte performanțe notorii. Împreună cu soțul, care este bodyguard de profesie, a început să frecventeze sala de forţă.

”Ne-am gândit să alegem cariera sportivă aici, în Italia, de dată ce ne reușește. Soțul este campion la motociclism, a câștigat 17 titluri și cupe pe podium italian. Am îndrăgit mult acest domeniu al sportului, am decis să merg la competiții și sa devin o profesionistă. Trăim în Reggio Emilia şi dl Luigi Ceragioli Tosco, unul din cei mai vestiți antrenori din această regiune a observat antrenamentele și dragostea care o depun în acest sport și mi-a propus să-mi fie antrenor. Pot să mai spun că el este arbitru la Federația Italiană de Bodybuilding. Să fiu observată de așa somități  îmi dă mai multă forță să continuu antrenamentele și să am performanțe” – ne-a spus sportiva, pe care am contactat-o telefonic la casa părinților ei, Mihail și Silvia Șova din Țânțăreni.

Mariana Șova ni s-a mai destăinut că, deși este cetățeană a Italiei și reprezintă Italia peste hotare, i-ar plăcea să facă ceva și pentru țara noastră. Fiica Ana-Maria, născută în Chişinau, îi calcă pe urme, de la 5 ani face gimnastică artistică, acrobatică, dans clasic și înot, are deja trei medalii, clasându-se pe primele locuri în nordul Italiei. 

”În familie avem o dietă specială și un mod de viață sănătos. Vreau să mulțumesc părinților mei, dar și pedagogilor de la școala din satul natal pentru tot ceea ce mi-au oferit în viață și pentru dragostea mare care mi-au arătat-o, sunt persoanele cele mai iubite și mai importante din viața mea”, ne spune Mariana. 

Sportiva de la Țânțăreni mai este şi traducătoare autorizată în limbile rusă și italiană, antrenoare pentru persoanele care doresc să-și schimbe viața în mai bine făcând sport. Cea mai importantă competiție a anului curent la care trebuie să participe Mariana urmează să aibă loc pe 11 decembrie. campionatul se numește „Due Torri”, e competiția cea mai importantă din Italia, unde vor concura  toate  federațiile europene de bodybuilding. Pământeanca noastră speră să fie printre premianţi. Îi dorim să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului!

În imagine: Mariana Şova.

 

 Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker