Politic

Angajamentele lui Igor Dodon în calitate de preşedinte

În campania electorală Igor Dodon a făcut mai multe declaraţii şi promisiuni care până la urmă i-au ajutat să obţină un număr sporit de voturi. Amintim mai jos cele mai “ponderabile” puncte din platforma electorală a candidatului la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova selectate de colegii de la zdg.md. Ar fi bine ca alegătorii să reţină aceste promisiuni şi să monitorizeze atent cum Igor Dodon îşi va respecta angajamentele, mai ales că o bună parte dintre acestea depăşesc competenţele legale ale preşedintelui ţării. Dar şi dacă va apleca urechea şi la vrerea majorităţii populaţiei privind vectorul extern, spre exemplu, va da dovadă de patriotism, dragoste de neam, va pune sau nu în prim plan interesele ţării şi nu ale sponsorilor săi de pe aiurea.

. Voi restabili parteneriatul strategic cu Rusia. Prima mea vizită în calitate de Preşedinte va avea drept punct de destinaţie Moscova. În termene restrânse voi obţine revenirea completă a producţiei moldoveneşti pe piaţa rusă.

. Voi insista asupra alegerilor parlamentare anticipate.

. Voi obţine adoptarea în Parlament a unei legi privind interzicerea unionismului.

. Voi forma o nouă componenţă a Consiliului Suprem de Securitate şi a Aparatului Preşedintelui din rândul patrioţilor şi profesioniştilor. Şedinţele vor avea caracter public, cu participarea mass-media.

. Voi desemna pentru funcţia de procuror general un adevărat profesionist, neimplicat în acte de corupţie, care va reuşi să-i tragă la răspundere pe toţi cei vinovaţi.

. Voi iniţia verificarea completă a funcţionarilor publici, a judecătorilor, a colaboratorilor organelor procuraturii şi a familiilor acestora privind originea mijloacelor şi activelor deţinute. Toţi vinovaţii vor fi sancţionaţi, iar averile lor vor fi confiscate.

. Voi cere tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de „furtul secolului” şi de distrugerea ţării. Voi constitui o comisie prezidenţială pentru anchetarea delapidării miliardelor de lei. Nu voi admite ca datoriile de pe urma furtului să fie puse pe umerii cetăţenilor. Toţi cei implicaţi în delapidarea de fonduri publice vor fi sancţionaţi în modul cel mai dur.

. Voi fi iniţiatorul unui referendum privind vectorul de politică externă a Republicii Moldova.

. Istoria Moldovei în programa şcolară. Codul Educaţiei necesită modificări fundamentale. Copiii noştri trebuie să studieze istoria ţării noastre. În şcoli va fi predată istoria Moldovei.

. Voi obţine garanţii internaţionale pentru neutralitatea Moldovei. Soldaţii NATO nu vor mărşălui pe străzile noastre.

. Nicio numire în funcţie care depinde de Preşedintele ţării nu va fi făcută pentru persoanele care deţin cetăţenia altor state. Toate persoanele cu cetăţenie dublă, care au fost numite în funcţii anterior prin intermediul Aparatului Preşedintelui ţării, vor fi demise sau vor renunţa la cea de-a doua cetăţenie.

. Voi respinge noul Cod al Audiovizualului care interzice difuzarea emisiunilor televizate ruseşti.

. În fiecare oraş în care numărul cetăţenilor Moldovei depăşeşte cifra de 10 mii de persoane vor fi deschise oficii consulare ale Ambasadei Republicii  Moldova.

. Voi lucra în parteneriat strâns cu Biserica Ortodoxă. Nu voi admite presiuni din partea autorităţilor asupra Bisericii şi insultarea sentimentelor religioase ale credincioşilor.

Tudor Iaşcenco

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker