Evenimente

CUVÂNTUL, premiat pentru promovarea luptei împotriva corupţiei

12 organizaţii neguvernamentale şi organe de presă locale au fost premiate de către Centrul „Contact” în cadrul Galei bunelor practici de prevenire a corupţiei la nivel local. „Sunt exemple de activism civic, dorinţă de a schimba situaţia, de a lupta împotriva fenomenului murdar numit corupţie”, a spus Serghei Neicovcen, directorul executiv al Centrului „Contact”, citat de IPN.

Ekaterina Yakovleva, manageră de proiecte la Delegaţia UE în Moldova, a spus că e bine ştiut că fenomenul corupţiei sistemice afectează fiecare sferă de activitate din Republica Moldova, subminează dezvoltarea economică şi împiedică reducerea nivelului sărăciei. „Lucrăm împreună cu autorităţile la reforma anticorupţie, dar şi societatea civilă are un rol important”, a spus Ekaterina Yakovleva.

Printre câștigătorii Galei sunt Tudor Iaşcenco, directorul săptămânalului CuvÂntul, Premiul II şi Eugenia Roşca, Asociaţia Obştească „Concordia”, Teleneşti, Premiul III pentru cea mai bună practică în domeniul prevenirii corupţiei la nivel local.

Pe parcursul a.c. CUVÂNTUL a desfăşurat mai multe campanii informative, cum ar fi: „Cere socoteală pentru banii publici”, „Interese şi averi la vedere”, „Banii publici sunt banii mei”, cu impact deosebit în societate. În cadrul acestor investigaţii am luat sub control investiţiile capitale prevăzute pentru acest an şi le-am urmărit. Am constatat că circa 80% din proiectele primăriilor au fost realizate, lumea este informată.

Iniţiativa Centrului „Contact” este parte a proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice în activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, realizat cu suportul financiar al UE.

 

 

Reporter „C”

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker