Social

Copiii au comemorat victimele Holocaustului

În cadrul Zilei Memoriei Victimelor Holocaustului, la 28 ianuarie, la biblioteca pentru copii din Chiștelnița a avut loc o masă rotundă cu participarea elevilor din clasa a VII-a de la gimnaziul din localitate. 

Evenimentul a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor Holocaustului. 

Elevii au aflat mai multe despre această pagină tragică din istoria contemporană, au primit broșuri informative cu lista filmelor și cărților unde este redată tragedia. 

Ei au fost îndemnați să afle de la bunicii lor dacă în memoria colectivă a satului s-au păstrat amintiri despre execuții în masă a populației evreiești. Cei prezenţi au povestit că familii de evrei au fost botezate de preotul din sat, ceea ce i-a salvat de persecuții, la Chiștelnița nu au fost înregistrate victime, s-a menționat în cadrul mesei rotunde.   

”Memoria despre Holocaust trebuie păstrată din motivul că epurarea populației de altă etnie, confesie constituie o crimă contra umanității. La noi fenomenul nu a avut consecințe așa de mari precum în alte țări măcar de aceea că sătenii noştri au fost întotdeauna toleranți și prietenoși cu națiunile conlocuitoare. Trebuie să apreciem această latură de caracter a înaintașilor nostri”, a menționat Eleonora Latu, directoarea bibliotecii. 

Ion Cernei  

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker