EvenimenteOrheiRezina

Salvatorii şi pompierii au avut mult de lucru

Odată cu instalarea gerului şi căderea zăpezii pompierii și salvatorii Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei au intervenit în mai multe cazuri de urgență în care s-au aflat cetățienii în raioanele Orhei, Telenești, Rezina, Șoldănești. 

După cum a relatat pentru CUVÂNTUL ofițera superioară serviciu prevenție Diana Maxim, la 25 ianuarie salvatorii au participat la extragerea unei persoane blocate într-un subsol din str. 1 Mai, mun. Orhei.              

Pe 28 ianuarie, angajații DSE au activat într-un regim mai sporit, deoarece ninsorile au complicat mult circulația în traficul rutier. Zeci de mașini au fost tractare de către salvatori în toate cele 4 raioane.

   La Cișmea, Orhei pompierii au intervenit la lichidarea unui incendiu de locuință. Cazul a avut loc în seara zilei de 30 ianuarie. Focul a izbucnit din cauză că lejanca avea mai multe crăpături, astfel s-a aprins așternutul, focul s-a răspândit şi a mistuit toate bunurile din trei odăi. Victime omenești nu au fost înregistrate.

La rândul său, Alexandru Vizitiu, ofițer superior al Serviciului Prevenție SSE Rezina ne-a relatat, că pe parcursul zilei de 28 ianuarie angajații Secției Situații Excepționale Rezina au fost solicitați în mai multe situații pentru a ajuta conducătorii auto ale căror mijloace de transport au derapat de pe carosabil. Salvatorii au intervenit pe trasee în preajma localităților Cogâlniceni, Bușăuca, Ignăței și Peciște, pe traseul Rezina-Orhei au deblocat două camioane derapate. SSE Rezina va monitoriza şi în continuare drumurile și sectoarele cu risc, iar în caz de necesitate va acorda asistență oamenilor aflați în dificultate. 

În situații de risc  sunt convocate ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale raionale şi se intervine operativ pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale. Pentru intervenție operativă tehnica de tracțiune sporită este întreţinută în stare de lucru, iar ofițerii și subofițerii SSE Rezina sunt într-un regim alert de activitate. 

Dacă sunteți victime sau martori ai unor situații de risc, apelați numărul unic de urgență 112, atenţionează sursa citată. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker