Politic

PSRM: Un proiect care prevede un statut clar pentru limba rusă va fi aprobat în Parlament

PSRM: Un proiect care prevede un statut clar pentru limba rusă va fi aprobat în Parlament.

Socialiștii insistă pe un statut special pentru limba rusă. În cadrul unui briefing de presă, Vlad Batrîncea a declarat că socialiștii vor elabora un nou proiect privind statutul limbii ruse, care va fi votat vineri în Parlament.

Vineri, va fi o masă rotundă cu participarea reprezentanților mai multor etnii dar și a experților. Evenimentul va ave loc în cadrul Biroului relațiilor interetnice și va fi luată o decizie finală cu ce proiect și în ce formă vom merge în Parlament. Cert este că Parlamentul va aproba un document cu privire la funcționarea limbilor. Acest proiect va prevedea un statut clar pentru limba rusă”, a declarat Batrîncea.

Vineri, va fi o masă rotundă cu participarea reprezentanților mai multor etnii dar și a experților. Evenimentul va ave loc în cadrul Biroului relațiilor interetnice și va fi luată o decizie finală cu ce proiect și în ce formă vom merge în Parlament. Cert este că Parlamentul va aproba un document cu privire la funcționarea limbilor. Acest proiect va prevedea un statut clar pentru limba rusă”, a declarat Vlad Batrâncea.

Totodată, Țîrdea a declarat că CC prin decizia sa a anulat statutul limbii moldovenești, aceasta fiind înlocuită cu cea română, astfel încălcând Constituția în cel mai grav mod.

„De fapt, a anulat statutul limbii moldovenești, înlocuindu-l cu limba română, și a încălcat grav Constituția, care afirmă clar că limba noastră este moldovenească. 60% din populație, conform tuturor sondajelor, consideră că vorbesc în limba moldovenească.”, a spus Bogdan Țîrdea.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker