Gândește criticSocial

Moldoveni din diaspora: M-am vaccinat pentru că virusul e periculos și am pierdut oameni dragi și colegi

În Republica Moldova, vaccinul împotriva COVID-19 încă nu a ajuns, însă unii oameni afirmă că nu se vor imuniza, deoarece vaccinul ar putea avea efecte adverse.

Unii moldoveni din diaspora care deja s-au vaccinat le recomandă celor rămași în țară să își administreze vaccinul și să nu asculte diferiți presupuși medici sau profeți. 

Veronica Shushu Vatavu, California,  SUA: Am făcut primul vaccin anti-COVID-19, e vorba de vaccinul Moderna. Nu am avut reacții adverse. Consider că orice intelectual și cu o cultură sanitară trebuie să se vaccineze contra COVID-19, or, aceasta este o infecție extrem de contagioasă. Pentru a preveni și controla această molimă, este necesar ca 80-95% din populație să fie vaccinată. 

Angela Catana, Dublin, Irlanda: De 10 ani lucrez la un azil de bătrâni. Am muncit în prima linie cu pacienții bolnavi de COVID-19. Respectând toate normele, am avut norocul să nu iau virusul. Am primit prima doză de vaccin Pfizer-Biontech. Nu mi-a fost frică să mă vaccinez, pentru că lucrez în sistemul medical și am văzut cât de periculos este. Pentru că am pierdut oameni dragi și colegi… 

Veaceslav Groza, Iași, România: M-am vaccinat de două ori. Necesitatea vaccinării este evidentă: pentru a preveni răspândirea infecției și diminuarea formelor grave. Dar și pentru a scăpa de măsurile antiepidemice care deseori au fost inoportune și exagerate. Deci, pentru a recăpăta libertatea de deplasare. Pentru a ne proteja copiii. Și multe alte argumente pro. Oamenii inteligenți cred în medici. 

Valina Ghenea, Kiriat Tivon, Israel: M-am vaccinat de două ori. Mă simt perfect și toate cunoștințele mele care s-au vaccinat la fel se simt bine. Chiar am așteptat cu nerăbdare și sunt recunoscătoare că statul Israel a acceptat să vaccineze și muncitorii străini. Îi sfătuiesc pe toți moldovenii să nu se lase influențați de rețelele de socializare și să se vaccineze fără teamă, doar așa vom scăpa de pandemie. 

Olga Cucuruzean, Genova, Italia: Muncesc la o casă de bătrâni. Am făcut prima doză chiar de ziua mea de naștere, pe 12 ianuarie curent. A fost cel mai important cadou. Aici se vorbește foarte mult de vaccin. Să ne gândim că toate pandemiile care au fost în trecut, doar cu vaccin au dispărut. Le-aș recomanda și tinerilor să se vaccineze pentru a-i proteja pe cei vârstnici.

Articol publicat în cadrul proiectului „Dezvoltarea gândirii critice în rândul populației rurale, elevilor și viitorilor profesori”, implementat de Asociația Presei Independente (API) și finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker