Social

Întâlnire de suflet la Coropceni

Elevii Gimnaziului Coropceni au avut ocazia, mici şi mari, să stea faţă în faţă cu poeții Iulian Filip, Vasile Romanciuc și interpretul de muzică populară Mihai Ciobanu. Copiii au pregătit recitaluri din creaţia oaspeţilor şi au înscenat fragmente după amuzantele lucrări ale îndrăgitului Iulian Filip.

 

O mare parte a întâlnirii poeţii au răspuns la întrebările curioşilor copii de la Coropceni, au citit din propriile lucrări şi au povestit istorii şi peripeţii pe care doar un suflet sensibil de poet le poate remarca şi trăi.

„Poate că Cerurile ar fi ale poeților, dar e bine să nu-ţi scape din vizor nici pământul. După asemenea întâlniri cu cititorii, sinceri şi curaţi, emoţionaţi, amplitudinea zborului inspiraţiei e cea optimă”, a subliniat Iulian Filip.

”Nu ratez nicio ocazie să mă întâlnesc cu micii spectatori. Am și eu un nepot și, ca toţi bunicii, trăiesc bucuria tinereţii din nou. Sunt fericit să observ că interesul față de muzica populară la copii niciodată nu dispare, se vede că ar fi vorba de spiritul dacic al poporului nostruor, de acolo ne vine pasiunea de poeţi și cântăreți”, ne-a spus interpretul Mihai Ciobanu.

La întâlnirea cu oamenii de artă au venit şi săteni iubitori de carte. Între ei și părintele Gheorghe Stegărescu, parohul bisericii din localitate, care a ținut să remarce:

”Creațiile maeștrilor Iulian Filip, Vasile Romanciuc și Mihai Ciobanu mi-au însoţit copilăria, iată de ce am venit, alături de copiii mei, dar și ai comunității, la o întâlnire cu cei mai frumoși ani din viața mea. Am rămas impresionat și, cred, aceleași sentimente le-au avut toţi cei prezenți.

„Nu e vina scriitorilor că vin atât de rar în satele noastre, aşa sunt timpurile, suntem blocaţi în problemele noastre comunitare şi uităm să mai ieşim de sub carapace. Pentru noi a fost o duminică a sufletului. Suntem doriţi, vrem să-i vedem şi să-i cunoaştem îndeaproape”, a  relatat pentru ”C” dna Eugenia Ioxa, șefa Direcţiei Generale Educaţie Telenești, prezentă la întâlnire.  

„Versurile, melodiile invitaților noștri sunt iubite la Coropceni, iată de ce am făcut totul ca această întâlnire să aibă loc. Țin să mulțumesc dnei Nina Badan, șefa bibliotecii școlare, dlui Iurie Țurcan, director- adjunct  pentru organizarea acestei întâlniri extraordinare” -a remarcat dl Ion Curchi, directorul Gimnaziului Coropceni.  

În imagine: Poeții Iulian Filip, Vasile Romanciuc și interpretul de muzică populară Mihai Ciobanu, cum le stă bine adevăraţilor promotori ai culturii, în mijlocul admiratorilor de la Coropceni, făcând această poză ca amintire.

  

 

Ion Cernei   

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker