EvenimenteRezina

Intervenția salvatorilor în timpul ninsorilor abundente

Odată cu instalarea condițiilor meteo nefavorabile caracterizate de ninsoare, viscol și depuneri de zăpadă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează situația și intervine în cazurile de risc produse ninsorile şi viscolele din ultimele zile.

 Pe parcursul zilei de 28 ianuarie angajații Secției Situații Excepționale Rezina, au fost solicitați în mai multe situații pentru a ajuta conducătorii auto a căror mijloace de transport au derapat de pe carosabil. Salvatorii au intervenit pe trasee în preajma localităților Cogîlniceni, Bușăuca, Ignăței și Peciște, după ce mai multe unități de transport au avut nevoie de ajutor. 

, De intervenția salvatorilor a fost nevoie şi pe traseul Rezina-Orhei, unde angajații SSE Rezina au deblocat două camioane derapate ajunse în dificultate.       

Pentru prevenirea blocării transportului auto pe traseele de pe teritoriul raionului, Secția SE Rezina va monitoriza şi în continuare drumurile și sectoarele cu risc, iar în caz de necesitate va acorda asistență oamenilor aflați în dificultate. 

În situații de risc  sunt convocate ședințe ale Comisiei pentru Situații Excepționale raionale şi se intervine operativ pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale. Pentru intervenție operativă tehnica de  tracțiune sporită este întreţinută în stare de lucru, iar ofițerii și subofițerii SSE Rezina sunt într-un regim alert de activitate. 

              În  caz de urgență apelați Serviciul 112.

Alexandru Vizitiu, ofițer superior al Serviciului Prevenție.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker