Social

Concretizare privitor la alimentaţia elevilor

În articolul „Unii afirmă una, alții – alta” publicat în CUVÂNTUL din 02 decembrie c., se menţiona că administraţia Gimnaziului Pripiceni-Răzeși “a găsit posibilități și asigură cu micul dejun pe gratis toți elevii claselor I-IX”. Ludmila Negară, directoarea gimnaziului, a dorit să detalizeze informaţia la tema alimentaţiei elevilor.

 

Astfel, dumneaei ne-a relatat că, bazându-se pe recomandările Ministerului Educației (ordinul nr.638 din 12.08.2016), administrația gimnaziului, împreună cu Consiliul Comunal Pripiceni-Răzeși au găsit posibilități şi oferă micul dejun tuturor elevilor din instituţie. Adică, 54 de elevi din ciclul primar sunt alimentați de la bugetul de stat, iar 119 gimnaziști – de la bugetul comunei. Dintre aceștia 49 de elevi sunt veniți din satul vecin Gordinești și, respectiv, 11 – din satul Trifești, care împreună constituie mai mult de jumătate din numărul total de gimnaziști. Totodată elevii au posibilitatea să procure chifle proaspete la prețul producătorului.

Doamna directoare a mai remarcat, că, dacă la început elevii veniți din satele vecine se simțeau cam incomod, cu timpul această stare a dispărut. Este, în mare parte, și rezultatul muncii diriginților de clase, care conlucrează activ cu părinții copiilor din satele vecine. Administrația gimnaziului organizează adunări cu părinții, cei din satele vecine sunt transportați la adunări cu autocarul arendat de instituție. 

Cu același autocar sunt transportați la ore și elevii din satele Gordinești și Trifești, care, conform cerințelor, sunt însoțiți de către un profesor de serviciu, a mai spus Ludmila Negară.

În imagine: O porţie de paste sau un terci fierbinte (de mazăre, hrișcă, orez, etc.), un ceai dulce şi pâine le ajută copiilor să-şi refacă puterile între ore şi să-şi menţină sănătatea, afirmă directoarea gimnaziului Ludmila Negară.

Ion Perciun   

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker