OrheiRezinaȘtiri

Intervenții ale pompierilor și salvatorilor la Orhei, Rezina, Șoldănești şi Telenești

La Peresecina, o persoană a decedat într-un incendiu, iar la Rezina s-a înecat un pescar. Pe parcursul săptămânii trecute angajații Unităților de Salvatori și Pompieri ale secțiilor Situaţii Excepţionale Orhei, Rezina, Șoldănești  şi Telenești au intervenit în diferite situații de urgență. 

Un bărbat de 53 de ani a decedat într-un incendiu, produs duminică, 24 ianuarie, la Peresecina, Orhei. Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, cadavrul parțial carbonizat al bărbatului a fost depistat în casă, acesta decedând în urma arsurilor primite de la incendierea așternuturilor de pe lejancă. În acest caz nu a fost necesară intervenția pompierilor, focul autostingându-se.

Potrivit aceleiași surse, în dimineața zilei de 25 ianuarie, salvatorii din Rezina au inițiat căutările unei persoane căzute sub gheața râului Nistru. Din datele preliminare, bărbatul de 30 de ani a mers la pescuit cu un amic, ambii au ieșit cu barca pe apă, iar aceasta s-a inversat. După  mai multe ore de căutări, cadavrul bărbatului a fost extras din Nistru.

Pe parcursul săptămânii trecute angajații Unităților de Salvatori și Pompieri ale secțiilor SE Orhei, Rezina, Șoldănești şi Telenești au intervenit în diferite situații de urgență. Cele mai dese cazuri excepționale rămân incendiile care izbucnesc din cauza nerespectării regulilor de exploatare a sobelor și construcția greșită a coșurilor de fum.

Potrivit comunicatului DSE Orhei, au fost înregistrate următoarele cazuri:

19.01.2021. Intervenție la lichidarea unui incendiu la o casă de locuit din s. Șercani, r-l Orhei; intervenție la lichidarea incendiului la coșul de fum din două gospodării – în s. Cuzăuca, r-l Rezina și în or. Șoldănești; intervenție de deblocare de ușă în or. Rezina. Salvatorii au stopat o tentativă de suicid.

20.01.2021. Intervenție la lichidarea incendiului la coșul de fum dintr-o gospodărie din s. Leușeni, r-l Telenești; intervenție la lichidarea incendiului la gunoiștea din or. Rezina; intervenţie la lichidarea incendiului la o casă de locuit în or. Telenești.

21.01.2021. Intervenție de lichidare a incendiului la un șopron dintr-o gospodărie din s. Țânțăreni, r-l Telenești; intervenție la lichidarea incendiului la coșul de fum în s. Peresecina, r-l Orhei.

DSE Orhei reiterează, că printr-un comportament preventiv, vă puteți salva viaţa și bunurile. Dacă sunteți victime sau martori ai unor situații de risc, apelați numărul unic de urgență 112.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker