EconomieRezina

Cine va presta servicii de curăţenie, igienizare şi conexe în Rezina în 2021

În anul 2021, pentru prima dată, administrația orașului Rezina a scos serviciile comunal-locative și conexe în valoare totală de peste 6,4 milioane de lei la licitație.

Acestea au fost divizate în nouă loturi: de curățare a străzilor, trotuarelor cu evacuarea deșeurilor; de amenajare și întreținere a spațiilor verzi; de întreținere a străzilor, trotuarelor pe timp de iarnă; de pregătire a orașului către sărbători; de întreținere a cimitirelor din Rezina, Ciorna, Stohnaia, Boșernița; de întreținere a gunoiștii orășenești, paza și curățenia terenurilor adiacente acesteia; de întreținere a iluminatului public în localitățile comunei și reglare a regimului de iluminare; de întreținere a câinilor vagabonzi (prinderea, sterilizarea, vacinarea lor); de tăiere a arborilor cu evacuarea masei lemnoase și salubrizarea terenurilor respective.

Loturile cu sumele corespunzătoare alocate pentru realizarea lor au fost scoase la două licitații de oferte, criteriile de atribuire fiind cel mai mic preț și cel mai bun raport calitate-preț.

La prima licitație, care a avut loc în decembrie 2020, doi agenți economici – „Advant Energi Grup” SRL și ÎI ”Tinu Victor” au adjunecat trei loturi: întreținerea iluminatului public (473 mii lei), întreținerea câinilor vagabonzi (444 mii lei) și tăierea arborilor (162 mii lei), în sumă totală de 1079000 lei.

La 5 ianuarie Primăria a şi încheiat cu respectivii agenţi economici contractele de prestare a serviciilor.

La a doua licitație, unde au fost adjudecate ofertele pentru perioada februarie-decembrie 2021, au participat doi agenți economici: ÎM “Servicii Comunal Locative” și “Confiteh“ SRL.

Întreprinderea Municipală “Servicii Comunal Locative” a câștigat două loturi: servicii de întreținere a străzilor, trotuarelor pe timp de iarnă (472843 lei) şi servicii de întreținere a gunoiștii orășenești (549936). În total 1022779 lei.

Serviciile incluse în celelalte loturi – de curățare a străzior și trotuarelor cu evacuarea deșeurilor (1999276 lei), de amenajare și întreținere a spațiilor verzi (1.698540 lei), de pregătire a orașului către sărbători (346764 lei) şi de întreținere a cimitirelor din comună (264515 lei), în sumă totală de 4.309.095 lei, le va presta firma “Confiteh“ SRL.

Solicitată să comenteze rezultatele licitațiilor, Va-lentina Vizitiu, secretara grupului de lucru al Primăriei, a menționat că în anul curent participarea ÎM “SCL” în deservirea comunal-locativă a comunei Rezina s-a redus semnificativ pe motiv că la o parte din loturi administraţia întreprinderii nu a prezentat oferte, iar la altele preţurile serviciilor au fost mai mari decât cele propuse de concurenţi.

Tudor Codreanu

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker